Workshop

TÜRK – ALMAN KÜLTÜR ve TASARIM ETKİNLİĞİ

Berlin Workshop Week “Creative City” / 21.-24. Kasım 2016

İçmimarlık, Mimarlık ve Tasarım alanında Türk – Alman öğrenci ve öğretim üyeleri buluşması 21-24  Kasım 2016 tarihleri arasında Almanya Berlin’de gerçekleşmiştir. BAU International Berlin University of Applied Sciences yürütücülüğünde gerçekleşen etkinlikte, farklı temaları içeren, Kotbusser Tor , Faces of Berlin, Inbetween Spaces, illuminated City isimli 4 çalışma yer almıştır.  Her çalışma Türk ve Alman öğretim üyesi yürütücülüğünde ve onların öğrencilerinden oluşan, 7 Türk ve 7 Alman öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Etkinlik, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 7.Uluslararası Öğrenci Trienali atölyeleri arasındadır.

Fakültemizden bu etkinliğe katılan öğretim üyesi : Yrd.Doç.Elif Ayşe Dora Erdilek / MÜGSF İçmimarlık Bölümü. Birlikte çalıştığı Alman öğretim üyesi : Dipl.-Ing. Architekt Wolfram Richter / Hochschule Coburg / University of Applied Sciences and Arts.

Workshop adı; “Faces of Berlin” Serbest el perspektif çizimleri çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Fotoğraf çekimleri ile desteklenen çizim çalışmasında eski-yeni, doğu-batı analiz edilmiştir. 4 günlük yoğun çalışmanın sonuçları, etkinliğe katılan diğer öğretim üyesi ve öğrencilerin çalışmaları ile birlikte, etkileyici bir sergi ile sunulmuştur.  Sergi, BAU International Berlin University of Applied Sciences Üniversitesinde, 24.11.2016 tarihinde gerçekleşmiştir.

Bu çalıştaya MÜGSF İçmimarlık Bölümü ve Hochschule Coburg Üniversitesinden katılan öğrenciler: Murat Akgöz, Kaşif Anıl Dedecan, Tuğçe Geçör, Özge Kayalar, Kaan Şahinoğlu, Elif Aybüke Turgut, Aybeniz Tilbe Yıldırım, Lan Duong, Isabelle Mayer, Nilgün Çevik, Wencke Marisa Nuxoll, Monja Simon, Marie Unger, Renate Wolf, Christina Wölfel.

Etkinlikle ilgili daha fazla fotoğraf için aşağıdaki görsele tıklayınız.

Yenilebilir Tasarım

Yenilebilir Tasarım / Edible Design atölyesi, 24 Aralık 2014 Çarşamba günü Prof. Meltem Eti Proto, Öğr. Gör. Seylan Öztürk ve Arş. Gör. Ceren Koç'un yönetiminde gerçekleştirildi.

İçmimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri ve mezun katılımcıların tasarımı yenilebilir pastalara dönüştürdükleri etkinliğin sonunda, İçmimarlık Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri, tasarımı ve tadını oylayarak, tüm katılımcıları ödüllerle onurlandırdı. Ortaya çıkan tasarımlar ise etkinliğe katılan izleyicilerle birlikte yenildi.

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.

Berlin 2014 Design Campus, “Temporary Eternity” 2.-8. Kasım 2014, Berlin - Almanya

İçmimarlık ve Tasarım alanında Türk – Alman Üniversiteler Buluşması ” 02-08  Kasım 2014 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi yürütücülüğünde, Türk ve Alman Üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile Berlin’de gerçekleşti. “Temporary Eternity” temalı buluşma kapsamında farklı içerikleri ile 11 workshop yer almıştır.

Etkinliğe katılan Universiteler; Ticaret, Istanbul Teknik, Kadir Has, Karadniz Teknik,  Marmara, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, HfG Schwäbisch Gmünd, HfT Stuttgart, FH Aachen, HS Coburg, Bahçeşehir Üniversitesi.

Fakültemizden bu etkinliğe katılan öğretim üyesi : Yrd.Doç.Elif Ayşe Dora Erdilek / MÜGSF İçmimarlık Bölümü. Birlikte çalıştığı Alman öğretim üyesi : Prof. Wolfram Richter / Hochschule Coburg / University of Applied Sciences.  Workshop adı; “Sketching Faces of Berlin”.

“Sketching Faces of Berlin” çalışmasında yer alan, MÜGSF İçmimarlık Bölümü ve diğer Üniversitelerden katılan öğrenciler: Can Berkay Turhan, Ali Can Gül, Nahide Taşdelen, Özgenur Sarıçayır, Fatih Çukur, Öykü Ulu, Ulaş Tigin,Utku Keçeci, Konrad Koppenborg, Fiona Baur, Feyyaz Cakir, Julia Klosseck, Julia Mueller, Deniz Gökhan Yücel, Olivier Brückner.

“City Diving” çalışmasına katılan İçmimarlık Bölümü öğrencimiz : Gizem Demir.

“Temporary Eternity” temalı “Berlin 2014 Design Campus” buluşması 07 Kasım 2014 tarihinde Berlin’de ki  “Kunstquartier Bethanien” binasında yapılan sergi ile son buldu.

Etkinlikle ilgili daha fazla fotoğraf için aşağıdaki görsele tıklayınız.

İstanbul 2013 Design Campus

“11. İstanbul Türk – Alman Tasarımcılar ve Üniversiteler Buluşması ” 11-15 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Ticaret, İstanbul Teknik, Kadir Has, Karadeniz Teknik, Marmara, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, FH Aachen, Coburg ve HfG üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile gercekleşti.

“Skin of the City” temalı buluşma kapsamında farklı içerikleri ile 13 workshop yer aldı.

Bölümümüz öğretim üyelerinin Alman öğretim üyeleri ile birlikte bu çalışma kapsamında yürüttükleri workshoplar şöyle;

İstanbul Light; Yrd.Doç.Müge Göker.

Faces of İstanbul; Prof. Wolfram Richter, Yrd.Doç.Elif Ayşe Dora Erdilek.

Paper City; Michael Hilkert, Arş.Gör.Seylan Öztürk.

Çalışma kapsamındaki diğer workshoplar; Open Source Guide, Furnishing the Skin, Pedestrian and handicapped accessibility of urban skins at Eminönü Square, View of Istanbul from Above/Top Hills, "Nomaden" Leuchten, Istanbul-Rooftop-Kahve-Bar, Street Prints for Street Living, Interior Architecture & Acoustics, RE Form, Workplace of the future.

“Skin of the City” temalı “İstanbul 2013 Design Campus” buluşması 15 Kasım 2013 tarihinde Istanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesinde yapılan sergi ile son buldu.

"Mapping Identity"

Mimar ve fotoğrafçı Antonio Ottomanelli, 1. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin katılımcı olduğu "Mapping Identity" başlıklı bir workshop düzenledi.  Bu etkinliğin geniş yer bulduğu Domus Dergisi'ndeki yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

"KimlikSİZ"

"Tasarımcı Sözleri"

"Let's Stick Together"

Bu sayfa İç Mimarlık tarafından en son 22.12.2016 12:03:53 tarihinde güncellenmiştir.