[2014] 'Düşünceden Tasarıma" Sergisi'


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Acıbadem Kampüsü Ana Galerisinde eğitim yılı boyunca periyodik aralıklarla açılan farklı sergilerle, yaratıcı düşüncelerini tasarıma ve sanat nesnesine dönüştüren öğrencilere okul içinde üretimlerini paylaşma ve fakülteye gelen izleyicilere de gösterme imkanı sunuyor.

 

‘DÜŞÜNCEDEN TASARIMA’ adlı sergi de bu doğrultuda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünün dört yıla yayılan eğitim sürecini özetliyordu. Sergi, iç mimarlık eğitiminde, yaratıcı düşüncenin tasarıma dönüşümünü izlemek; form, işlev, konstrüksiyon, malzeme, renk bilgisi ile desteklenen tasarımlarda sanat ve tasarımın birbirlerinden beslendiğine tanık olmak ve iç mimarlığın yakın disiplinlerle olan ilişkisini yerinde tespit etmek açısından da ayrı bir anlam ve önem taşıyordu.

 

Sergide yer alan öğrenci işleri; 1.2.,3. ve 4. sınıf eğitimlerini kapsıyordu. Tasarım, uygulama, teori, teknik ders içerikleri kapsamında,  yapılan çalışmalar sergilendi.

 

Sergide; öğrenci işleri ile birlikte; 2008 yılında bölümün Öğretim Üyeleri tarafından başlatılan Bilimsel Araştırmalar Projesi süreci ve sonuçlarına ilişkin çalışmalar yer aldı. Bu proje kapsamında öğrenciler tarafından yapılan mobilya prototipleri, fakültenin Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu disiplininden gelen uygulamacı yönünün eğitimdeki vurgusuna verilen öneme dikkat çekiyordu ve bu ruh serginin tümünde gözlemlenebiliyordu.

 

Sergi dört yıl boyunca öğrencilerin edindiği bilgi ve deneyimleri görünürlüğe kavuştururken; Bilimsel Araştırmalar Projesi’nin sergilenen sonuçları, ideal atölye koşullarında fikir aşamasından somut forma dönüşüm, prototip çalışması geri besleme verileri ve eğitimde kazanımlar sağlanması konularını izleyici ile paylaşıyordu. Günümüzde İç Mimarlık eğitimi pek çok kurumda verilmekte ve her birinde farklı sistemler uygulanmakta. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü altmış yıla yakın deneyimi ile tasarım ve sanatı birbirine sıkı sıkı bağlayarak ilerleyen bir bölüm.

Sergi ile ilgili haberler için tıklayınız: Arkitera'Tasarım' Dergisi.

Sergi ile ilgili fotoğraflara erişmek için tıklayınız


Bu sayfa Interior Architecture tarafından en son 07.03.2018 20:47:48 tarihinde güncellenmiştir.

İç Mimarlık Bölümü

HIZLI ERİŞİM