Araştırma Gezileri

'BEYKOZ KUNDURA' Gezisi

2015-2016 yılı Diploma Projesi konusu olarak seçilen Sosyal Yardım içerikli Kültür Merkezi 'Beykoz Kundura' yapılarından eski kağıt fabrikasını ele alıyor. Yeniden işlevlendirme kapsamında Beykoz Kundura Fabrika kompleksinin öğrencilerimize tanıtılmasında Beykoz Kundura yönetimine ve mezunumuz Derya Doğan'a teşekkür ediyoruz. Gezi sırasında Beykoz Kundura yapılar kompleksinin korunmasına, Sümerbank tarihinin yeniden hatırlanmasında, yaşatılmasında gösterilen özenli yaklaşım bizi çok sevindirdi. http://www.beykozkundura.com/

'KOLEKSİYON' MOBİLYA FABRİKASI

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü IM314 Mobilya Konstrüksiyon dersi kapsamında, öğrencilerimizin tasarım, piyasa, üretim  teknikleri, malzeme, konstrüksiyon konularındaki bilgi birikimine katkıda bulunmak; mobilya üretimindeki ileri teknolojik sistemleri tanıtmak amacı ile, 6 Nisan 2016 Çarşamba günü Koleksiyon Mobilya Fabrikası’na seminer niteliğinde günübirlik gezi düzenlenmiştir.
Üniversite – Sanayi işbirliği çerçevesinde, Prof. Yalçın Özel, Arş. Gör. İlayda Soyupak, Arş. Gör. Ceren Koç Sağlam, Arş. Gör. Çağrı Uludüz  yönetiminde gerçekleştirilen geziye 3.sınıf öğrencileri Ali Can Gül, Mehmet Macid Aksu, Engin Demirkasaoğlu, Sefa Çavdar, Büşra Balota, Hande Taşkın, Jülide Nesrin Dindar, Pınar Özer, Begüm Batur, Kübra Hocaoğlu, Özlem Kale, Sümeyye Erva Aytekin, Emre İlkdoğan katılmıştır. Fabrika gezisi sırasında öğrenciler mobilya üretimiyle ilgili panel, kaplama, pres-kontra, masif, metal, döşeme, iskelet, montaj ve depo konularında bilgi almış ve uygulamaları görme fırsatı elde etmiştir.

'TBMM RESTORASYON ATELYELERİ'

2014 – 2015 Eğitim – Öğretim yılında Rölöve – Restorasyon dersi kapsamında TBMM Restorasyon Atelyelerine yapılan bilgilenme ziyaretinde TBMM’ne bağlı saray, kasır, köşk gibi yapıların mobilya, tekstil, cam, seramik, ahşap gibi objelerin ve mimari elemanlarının bakım ve restorasyonları ile ilgili bilgi aldık. Bizi kabul eden ve bilgilendiren bütün atelyelerdeki görevli uzman ve teknik elemanlara teşekkürlerimizi sunarız.

'SAMET' Mobilya Aksesuarları Gezisi

Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde öğrencilerimizin tasarım, piyasa, üretim teknikleri, malzeme ,konstrüksiyon konularındaki bilgi birikimine katkıda bulunmak, mobilya aksesuarlarının üretimindeki ileri teknolojik sistemleri tanıtmak amacıyla SAMET Çerkezköy,Ray Fabrikası ve Hadımköy Menteşe Fabrikalarına Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü 3.sınıf öğrencileriyle mobilya konstrüksiyonu ve mobilya tasarımı dersi kapsamında Prof. M. Yalçın ÖZEL ve Arş.Gör. Refia Anıl AĞRILI yönetiminde 22.10.2014 Çarşamba günü SAMET fabrikalarına seminer niteliğinde günü birlik gezi düzenlenmiştir.

'Koleksiyon' Mobilya Fabrikası Gezisi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü IM213 Mobilya Konstrüksiyon dersi kapsamında, öğrencilerimizin tasarım, piyasa, üretim  teknikleri, malzeme, konstrüksiyon konularındaki bilgi birikimine katkıda bulunmak; mobilya üretimindeki ileri teknolojik sistemleri tanıtmak amacı ile, 7 Ekim 2013 Pazartesi günü Koleksiyon Mobilya Fabrikası’na seminer niteliğinde günübirlik gezi düzenlenmiştir. Üniversite – Sanayi işbirliği çerçevesinde, Prof. Yalçın Özel, Arş. Gör. Seden Odabaşıoğlu ve Arş.Gör. Anıl Ağrılı yönetiminde gerçekleştirilen geziye 2.sınıf öğrencileri katılmıştır. Fabrika gezisi sırasında öğrenciler mobilya üretimiyle ilgili panel, kaplama, pres-kontra, masif, metal, döşeme, iskelet, montaj ve depo konularında bilgi almış ve uygulamaları görme fırsatı elde etmiştir.

'Dolmabahçe Sarayı Restorasyon Atölyeleri'

Yrd.Doç.Dr. Emel İşleyen'in yürüttüğü Rölöve-Restorasyon dersi kapsamında; Dolmabahçe Sarayı Restorasyon Atölyeleri'nde 20 Mayıs 2013 tarihinde inceleme-araştırma gezisi düzenlenmiştir. Yrd.Doç.Dr. Emel İşleyen'in yönetiminde gerçekleştirilen geziye Arş.Gör.Aylin Hacısalihoğlu, Arş.Gör.Semra Gür ve 3. sınıf öğrencileri katılmıştır.  T.B.M.M.'ye ait binaların içinde yer alan, mobilya, tekstil ürünleri, seramik,cam, porselen gibi objelerin, yenilenen kapı- pencere gibi mimari öğelerin onarımlarının yapıldığı atölyelerde edinilen bilgiler öğrencilerin mesleki çalışmalarında gerekli olacaktır.

'Koleksiyon' Mobilya Fabrikası

Üniversite – Sanayi işbirliği çerçevesinde,öğrencilerimizin tasarım, piyasa, üretim teknikleri, malzeme, konstrüksiyon konularındaki bilgi birikimine katkıda bulunmak; mobilya üretimindeki ileri teknolojik sistemleri tanıtmak amacı ile, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü 2. sınıf İçmimarlık Tasarım dersi öğrencilerinin katılımı, Prof. Yalçın Özel ve Arş.Grv. Seden Odabaşıoğlu'nun yönetiminde 16 Nisan 2013 Salı günü Koleksiyon Mobilya Fabrikası'na seminer niteliğinde günübirlik gezi düzenlenmiştir.

'SAMET' Mobilya Aksesuarları Firması

Üniversite - Sanayi işbirliği çerçevesinde, 5 Mart 2013 Salı günü, İçmimarlık Tasarım dersi kapsamında, mobilya tasarımı, mobilya konstrüksiyon ve malzeme konularında faydalı olmak amacıyla, İçmimarlık Bölümü Öğretim Elemanlarından Prof. Yalçın Özel, Arş.Grv. Seylan Öztürk, Arş.Grv. Aylin Hacısalihoğlu ve 2. sınıf öğrencilerinin katılımı ile "Samet Mobilya Aksesuarları" firmasına günübirlik gezi ve seminer düzenlenmiştir.

Bu sayfa İç Mimarlık tarafından en son 02.05.2016 14:57:54 tarihinde güncellenmiştir.